neljapäev, 11. september 2008

RUJA

"Ruja" rokkooperist räägiti palju. Kõik tahtsid seda vaatama minna. Minul see isegi õnnestus. Ja ma olen sellega väga, väga rahul. Ma polnud ammu sellistel muusikalidel või suvelavastustel käinud, mis mind ka köitsid. "Ruja" oli täpselt selline. Väga palju aktiivset tegevust, ilusamad lood, parimad näitlejad rollideks (ärme unustame Priit Võigemasti Rannapina). Eestlaste jaoks peaks "Ruja" südamelähedane olema. Peaks. Kindlasti paljusid on ansambel Ruja tegevus ka külmaks jätnud, kuid siiski... Enamiku jaoks tähendab see bänd midagi. Isegi mulle, kes ma lapsena vist teadlikult seda ei kuulanud.

Üks suve parimaid elamusi tuli siit.

Millal? 16. aug 08
Kus? Vanemuise parklast ehitatud suvelava, Tartu
Mis? "Ruja" rokkooper
Kes? Libreto autorid Tiit Ojasoo (NO99), Ene-Liis Semper (NO99)

Heliloojad Rein Rannap, Margus Kappel, Urmas Alender, Toomas Rull
Laulusõnade autorid Juhan Viiding, Ott Arder, Hando Runnel, Ernst Enno, Karl-Eduard Sööt, Urmas Alender, Heiti Talvik, Ivan Makarov jt
Lavastaja Tiit Ojasoo (NO99)
Muusikajuht ja dirigent Erki Pehk (RO Estonia)
Kunstnik Ene-Liis Semper (NO99)
Valguskunstnik Palle Palme (Rootsi)
Koreograaf Marika Aidla
Kontsertmeistrid Ele Sonn, Irina Oja
Koormeister Piret Talts
Koori kontsertmeister Marika Mägi
Tartu Noortekoori koormeistrid Kadri Leppoja, Riho Leppoja

Osades: Sergo Vares (NO99), Priit Võigemast (Tallinna Linnateater), Risto Kübar (NO99), Arno Tamm, Evelin Pang (Tallinna Linnateater), Margus Prangel (Eesti Draamateater), Aivar Tommingas, Eva Klemets, Martin Kõiv, Laura Peterson, Ragne Pekarev, Markus Luik, Robert Annus, Tõnis Mägi, Siiri Koodres. Lavastuses osalevad Vanemuise teatri sümfooniaorkester, Tartu Noortekoori lauljad, korvpalliklubi "Rock" tantsutüdrukud ning bänd koosseisus Alari Piispea, Riho Lilje, Jürmo Eespere ja Tiit Kevad.

Kommentaare ei ole: