kolmapäev, 26. märts 2008

Paastumaarjapäev 25. märts 2008

Kell viis hommikul ärgata ning end välja ajada pole just kerge. Kevad tuli lume ning külmakraadidega. Lossimägedes oli see-eest kaunis. Päike oli juba tõusma hakanud ning taevas oli kergelt valge. Kuigi alguses ei leidnud me õiget seltskonda üles, saime veidi hiljem alustada lauluga. Kahjuks päikest ei jõudnud me oodata, sest pilved olid ees, kuid sidusime soovipaelad puude külge ning mängisime paar ringmängu. Edasi ootas meid koolimaja, kus ühte klassiruumi oli tehtud hubane istumine. Koogid-joogid panime valmis.

Väga huvitav oli kuulata teiste inimeste meenutusi oma vanavanaemadest. Samuti maitsesime teiste kaasavõetud söögipoolist, mängisime, laulsime, panime lastele nimed, ennustasime, kes järgmisena mehele läheb (Mari K), jagasime elutarkust ja muudki. Oli üleüldiselt tore ning vahva naistehommik.
Mis tundeid kogu see traditsiooniline tegevus tekitas? Minus tekitas see uhkustunnet, et olen naine ning tahet olla hea naine. Hea naine oma mehele, lastele, enda jaoks. Vot nii. Tore traditsioon.
Pilte ning mudu juttu võite lugeda ka ajakirjast Kodukiri (vist oli see. Aga võin ka eksida).

Kommentaare ei ole: