teisipäev, 23. november 2010

Ways to live forever" (Tallinn Black Night Film Festival, Just Film)

Kui olete näinud filme "Little Manhattan" ja "My sister's keeper", siis "Way to live forever" on hea kooslus neist kahest. Nende kahe eelneva filmi parimad küljed on kokku toodud ning juurde lisatud britilikkust. 

Film on Just filmi festivali all ning seega noortele mõeldud. Seda ta oligi ning nautisin stiili, kuidas teatud teemad nii noorte kui "vanadeni" toodi. Mis on surm? Miks inimesed surmast rääkida ei taha? Kuidas elada igavesti? Kuna antud teema mõjus mulle väga sügavalt ja seda eriti seetõttu, et olen taolise asjaga põgusalt kokku puutunud, huvitab mind, kuidas teised nähtust arvasid. Pärast filmi kuulsin mõnd kommentaari noorte neidude suust. "See oli nii kurb film!" ja kuidas nad tualetis peegli ees end kohendasid. Nägin, et neile oli see mõjunud. Kuidas aga noortele kuttidele kinosaalis? 

Peategelaseks oli 12-aastane poiss. Rohkem ma öelda ei tahakski. Film on temast ja tema elust ja kuidas ta end jäädvustab. Tal on palju küsimusi, millele vastuseid otsib. Tal on palju unistusi, mis täitumist ootavad. 

"Ways to live forever" on film, kus saab naerda, nutta ja ohtralt elu üle mõelda. 

Režissöör: Gustavo Ron
Näitlejad: Robbie Kay, Alex Etel, Emilia Fox, Ben Chaplin jt

Kommentaare ei ole: