kolmapäev, 8. september 2010

"The yellow handkerchief"

Ehtne road-movie, kus kolm võõrast üksteise muredest ja mälestustest osa saavad. Melomaanina olin ka rõõmus selle üles, et filmimuusika oli minimaalseks viidud ning ka üksikud palad olid väga hästi sellesse US kanti sobivad. Muidugi on küsitav, miks just need kolm inimest lõpuks ühes autos lõpetavad. Vajadus, igavus ning seiklushimu?
Kuigi lõpp on kahjuks eriti tüüpiline happy-end. on algus köitev. Vaataja pannakse uskuma, et just vanglast väljapääsenud vanem mees on korda saatnud midagi kohutavat. Muidu nii rahumeelse mehe minevik rullubki aegamööda flashbackidena meie ees lahti. Selgub põhjus, miks ta vangis oli ning ka põhjus teel olemiseks ning kahtlemiseks.
See, kuidas peategelased omavahel läbi saavad, on väga südantsoojendav rada. Alguses on kahtlused ja kõhklused, halvakspanu, uudishuimu, leppimine. Lõpuks on sõprus, hoolimine, isegi noor armastus. Kohati on mõned liinid jällegi roosamanna maigulised ning oleksin oodanud natukene varjatumat kulgu. Üldjoontes oli aga normaalne. Lahtised otsad said sõlmitud ja mida enam oodata?

Režissöör:Udayan Prasad
Osades: William Hurt, Maria Bello, Kristen Stewart, Eddie Redmayne jt

Kommentaare ei ole: