pühapäev, 4. aprill 2010

"Freaks and geeks" (TV)


Pole ammu näinud nii tõetruud ja vahvat noorte TV-sarja. Tehtud kuskil üheksakümnendatel, kus noori mängisid veel noored (mitte 30-aastased) ning dialoogid ei keerle ainult seksi ümber. Muidugi käib see temaatika samuti läbi, kuid on ka muid pisiprobleeme, mis puudutavad iga teismelise elu. Tegevustik on 1980. aastatel.

Lahterdamine gruppidesse, samas pole sarja tegelased head/halvad, vaid tavalised noored. On küll gruppidevahelisi nääklemisi, kuid need võivad vabalt olla lihtsalt inimestevahelised. Samuti on sarja stseenides mõnusalt ära oodatud tegelaskuju vahva reageering mõningatele olukordadele. Selles sarjas on igal tegelaskujul oma karakter, iseloom ning seda on ka järgitud. Muidugi on näha ka tegelaskujude arengut. Kui näiteks Beverly Hillsi uusversvooni "90210" puhul jätsin vaatamise katki, sest "teismelised" oli kõik nagu modellid ning keerasid üksteise elu kihva, siis sarja "Freaks and geeks" puhul juhtub solvumisi, tülitsemist, kuid kõik on viidud mõnusalt teismeliste tujutsemise või siis äraseletatult probleemidekuhjumiseni. Diivatsemine ja intriigid ei kesta igikaua, probleemid pole utoopilised. Perekonnad on reaalsed, karakterid samastatavad.

Ääretult kahju, et esimene hooaeg pooleli jäi ning üleüldse lõpetati sari ära, sest esiteks on seda mõnus vaadata (karakterkomöödia), selles on nutikalt peidetud moraalitsemine, soundtrack on suurepärane!

Soovitan kindlasti youtube'st üles otsida.

Hinne 5/5

Sarja looja: Paul Feig
Osatäitjad: Linda Cardellini, John Francis Daley, James Franco, Samm Levine, Seth Rogen, Jason Segel, Martin Starr, Becky Ann Baker, Joe Flaherty, Busy Philipps jpt

Kommentaare ei ole: