laupäev, 27. veebruar 2010

"Bright star"


Tegemist on kahetunnise romantilise kostüümidraamaga John Keatsi ja Frances "Fanny" Brawne'st. Kuigi alguses jäi segaseks tegelaste omavahelised suhted ja kuidas sinnamaale jõuti, oli armastus filmi vältel tugev ning hea oli vaadata, et ei tekitatud liiga suurt draamat sekka. Samas oli film minu jaoks liiga pikk ja veniv. Rahulik tempo on muidu hea, kuid filmis ei juhtunud minu jaoks piisavalt palju.

Lemmiktegelasteks kujunesid aga väike Margaret "Toots" Brawne (Edie Martin) ja Samuel Brawne (Thomas Sangster - ka filmis "Love Actually" oli tal tore roll), kes põhiliselt pidi oma vanema õe Fanny järel käima. Nad suutsid oma pilkudega rohkem rääkida, kui tihtipeale sõnadega.

Kuna peategelane Fanny õmbles ja disainis endale ise riideid, on muidugi kostüümid sellised, et oleksin hea meelega need endalegi selga pannud.

Filmis tekkis ja jäi õhku minu jaoks mitmeid küsimusi, mille lahendamatust ei leevendanud aeglane tempo (kas selle tingis Suurbritannia krõbe kliima?). Üldiselt soovitan aga suurtele romantikutele. Kena vaadata ikkagi.

Hinne 4-/5

Režissöör: Jane Campion
Osatäitjad: Ben Whishaw, Abbie Cornish, Kerry Fox, Paul Schneider jt

Kommentaare ei ole: